lørdag 26. januar 2008

26 Januar gikk vi om bord på verdens største cruiseskip: Liberty of the Seas, Royal Caribbeans stolthet, denne seilasen er den 37 for skipet som ikke har rukket å bli et år enda. En fantastisk skute for store og små, det er ikke mye som mangler om bord her. Vi er 3800 passasjerer + 1500 ansatte om bord, fra 60 nasjoner. Passasjererene er i alle aldersgrupper, alt fra barnefamilier til 90 åringer som klatrer i klatreveggen på pipen på skipet (det er ikke fleip, men fakta). Majoriteten er nok i alderen 35-55, og god stemning om bord. Det er 1500 fra USA, 900 fra Kanada, noen hundre fra UK, 100 tyskere, et 70 talls svensker, 40 talls Nordmenn... ja det er de faktatall jeg husker fra Vise Kapteinens velkomsttale (Kapteien var opptatt med noe annet........ hadde nettopp kommet tilbake fra ferie i Norge.) mer info om dette skipet finner dere på www.RCCL.Com.

Vi har nå seilt fra Miami, forbi Bahamas og Cuba til Haiti i fantastiskt vær. Vi lå i en lagune i hele dag i Labadee på Haiti, og har derfor tilbrakt dagen på kritthvite strender med kokuspalmer over hodene våre, palmesus, deilig vann, 35 grader på land og ja det må vel ha vært nesten 30 i vannet. Vi hadde en deilig lunsj, BBQ på stranden før været skiftet til tropisk regn sånn i kl.14 tiden. Det bøttet ned, og det blåste palmer og kokusnøtter,... men fremdeles deilig temperatur. Kl.15.30 var vi tilbake på skipet, og en time senere lettet vi anker og vi seiler nå videre til Jamaica. I kveld er det Casual kleding til middag, det vil bli 70/80 talls Dancing in the street på promenaden på dekk 5 etter at vi har vært på show og så får vi se om vi tar et nattbad på dekk 11 før vi køyer eller hva kvelden bringer...., her er så mange aktiviteter og gjøremål at en kan blir svett av mindre... men vi tar det som det kommer ikke noe stress her i gården, bortsett fra William og Celine da som ikke helt har forstått at de ikke rekker alle aktiviteter , de er helt i ekstase og svirrer rundt fra det ene gjøremål til det neste. Men gøy har de det. Og flinke er de.
De var også heldig å finne seg en besteveninne, 9 år, fra Bergen (det viste seg at pappa Gjert hadde gått på samme barneskole som mammaen og samme ungdomskole som pappaen til Julie, verden er ikke stor, men så stor likevel.......)

Første kvelden tok vi det pent, gjorde oss kjent med skipet, spiste en nydelig middag, var på familie disco, så på et sjonglørshow av en annen verden, helt rått.

I går var det formell aften hvor de aller fleste hadde på seg finstasen, mange vakre og solbrente mennesker her i går. Vi så en flott musical etter middag, helt på høyde med Broadway, vi promederte på dekk 12 i kveldsbrisen, tok en nightcup på terrassen og stupte i køy klar for tidlig frokost og ilandsetting til Haiti.

Ingen kommentarer:

April 2007 Kavalkade

Mars 2007 Kavalkade

Februar 2007 Kavalkade

Januar 2007 Kavalkade

Livet på og omkring Bistro Elviria Del Sol o Sole mio

Fotballtur til Camp Nou - FCBarcelona

Fotballtrening i Malaga

Williams Europabilder 2007

Celines europa bilder 2007

Marrakech 2007

Feria / Spansk karneval &festival Norskeskolen i Malaga


Skoletur i det Spanske fjellet i nærheten av skolen

Elviria Del Sol, bosted frem til jul,slik har vi det etter turistsesongen har lagt seg....

kilde: elviriadelsol.no

En dag på skolen i Spania

Elviria

Kavalkade Europatur